Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Archívum

Bad Brains

2007.08.14. 14:03 | túró | 1 komment

A feketék szerepe a zenében, felbecsülhetetlen, stílusukat, életérzésüket mindenféle zenéhez hozzáadták, amihez hozzányúltak, és nagyon sok stílus hozzájuk fűződik.Azonban a punk zenében nem túl nagy szerep az övék. De 79'-ben megjelent Washingtonban a Bad Brains...

Sokan őket mondják a hardcore előfutárainak, a hardcore atyjainak. Ez valószínűleg így is van, de ők még nem a mai hardcore életszemlélettel és stílusban játszottak, ők tökéletes punk zenét játszottak, de szerették volna ezt mindenkinél gyorsabban megtenni. Ami sikerült is. Nem kérdés, a punk világában az együttes legendás. Érdekességük, hogy a nagyon jó kis punk számok között szinte az összes albumon felcsendül pár reggae nóta, amik szintén kurva jók. Viszont egy olyan számuk sincs, amiben a reggae ötvöződne a punkkal. Az albumokon egymást váltogatják a szélsebes hardcore számok, és a könnyed reggae nóták. A Bad Brains, így két teljesen különálló stílusú zenét ad nekünk, de a banda hardcore punk vonalon erősebb és hatásosabb mint reggae vonalon. Ha csak reggae-t játszottak volna, valószínűleg nem jutottaqk volna idáig. A rastafari életstílus nagyon bennük van, annak minden jóságával és annál több szarságával együtt. Az egész banda homofób, a rastafari vallásnak megfelelően, így fordulhattak elő olyanok, hogy egy koncerten, az MDC után nem voltak hajlandók játszani mert annak énekese,  Dave Dictor, nyíltan vállaltan meleg. De ez most nem számít, mert akik ilyen jó albumot adnak ki,mint a Bad Brains, azoknak minden megbocsátható lenne. Nem is mondok róla semmit, csak hallgassátok meg. Érzésem szerint utána egyre inkább csökkent a színvonal, egyre jobban kezdték elhagyni azt a dühödt punkos stílust, szépen lassultak lefele, és heavy metálosodtak el...De idén kijött az új albumuk (79' óta pár év kihagyást kivéve máig aktívak), ami már a korai stílusukra emlékeztet, szerencsére. És ezen már a reggae számok is jobban el vannak találva. Egyetlen hibája az albumnak hogy eléggé egysíkú, szinte észre sem veszed hogy már másik számot hallgatsz, de ettől eltekintve jó kis album lett. Főleg ha azt nézzük hogy az évtizedek óta vagonszámra szívott fű, sem tett kárt a zenei tehetségükbe. Viszont az egyébként kiváló hangú és a szimpadon eszetlen tombolásokat levágó H.R. (persze ma már jobbára csak álldogál a szípadon ) kicsit már leépülhetett agyilag, lásd itt. De a régi koncerteket érdemes nézegetni, na ott nagyon elemében van emberünk, ilyen fetrengéseket, és görcsöléseket még nemsok embertől láttam. Gondolom sokan ismerték már az együttest,de aki még nem annak nincs más hátra mint tölteni tölteni tölteni!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turoscitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr21139787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gul 2007.08.15. 21:00:09

ez elég gagyi
süti beállítások módosítása