Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Archívum

Choking Victim / Leftöver Crack

2007.08.13. 17:24 | túró | 2 komment

Naszóval, most két együttesről lesz szó. Azért egyszerre, mert a két együttesnek elég sok köze van egymáshoz, tulajdonképpen a Leftöver Crack a Choking Victim "folytatása", szinte ugyanazzal a felállással,persze kis változásokkal,(CV dobosa meghalt,ergo ő már nem dobol a LC-be).Stílusbeli különbségek se valami erősek a két együttes között, csak sajnos a Leftover Crack elindult egyfajta death metal/ska-punk/hardcore-akármi vonalon ami még így leírva is szarul hangzik, és így elég fos számok is kerültek a cd-ikre,nade hál' istennek ezek kisebbségbe vannak. Először pár szót a Choking Victimről. Mint látható nagyon kis vidám jelük van, de azon lépjünk túl, jó az. Magyar oldalakon szinte semmit nem találni róluk, én is csak egy-két sort találtam összesen, de angolul se töménytelen a mennyiség. A kilencevenes évek elején, valamikor 92' környékén alakult New Yorkban. A zene valamiféle punk-ska-hardcore punk keverék, amit ők Crack Rocksteady-nek neveznek, enyhe utalásként a rocksteady stílusra, amihez ugyan sok köze nincs a bandának, de előfordulnak a stílusra utaló nyomok pár számban.(pl. Crack Rock Steady c. szám). A az egész hangzásvilága a dolognak szerintem elég eredeti, én hasonlót sem hallottam még, aztán lehet Amerika meg tele van a klónjaikkal. Mindenestere nekem bejön amit csinálnak, kellően zúzós, de tud dallamos is lenni, szókimondó, kemény szövegekkel. Az énekes, Stza hangja ,na az megér egy misét. Ő lenne az:

 

Kedves, aranyos figura lehet, olvastam hogy állandóan valami kibaszott büdös, és a crack szívása se maradhat el nála, csak úgy mint az együttes többi tagjánál. Most már nem lepődünk meg mit jelent a Leftöver Crack-be  "crack", ugyeugye? (mondjuk hogy mit jelent így egészébe a Leftöver Crack arról halvány fingom sincs). Amugy Choking Victimről azt mondják annyira punkok voltak, hogy kiadtak egy albumot ami underground körökben sikeres lett, ígyhát fel is oszlottak. De nem valószínű hogy ezért oszlottak volna fel:) de azt meg kell hagyni, hogy az az album ( No Gods, No Managers ) valami marha jó. Egytől egyig jó számokkal, változatosan. Van rajta minden ami csak belefér a stílusba, gyors ska részek, eszeveszett, hardcore dob, nyugodt rocksteady ritmusok. Szóval aszondom megéri adni neki egy próbát,ha kedveled a fenti stílusokat. A Leftöver Crack 2000-ben alakult, különlegesség hogy első igazi albumuk,(tehát nem valami demo, mert abból volt már pár előtte is) 2001 szeptember 11.-én jelent meg, ami elég jó időzítés. Ez a Mediocre Generica. Jó-jó, csak kicsit sok benne az eltúlzott death metálkodás, ami lehet sokaknak tetszik, nekem nem. De azért vannak rajta nagyon jók is, mint például a Nazi White Thrash, vagy a Crack City Rockers, (ami enyhe utalás a Clash, Clash City Rockers című számára). A második album kicsit visszafogottabb zeneileg, a címe Fuck World Trade. Viszont társadalomkritikailag még erősebb az előzőnél. Még inkább Amerika és rendőrség ellenes, és antirasszista. Borítója nagyon kis cukorfalat:

De nincs is ezzel semmi baj. Ha nekik fakk wörd tréd, akkor fakk, meg égjen az amerikai zászló engem aztán nem zavar. Az amerikai többséget viszont annál inkább, dehát megérdemlik hogy valaki basztassa őket, ha csak így, zenén keresztül is. És nemrég jött ki nekik egy új ilyen demoszerű valami, a Citizen Fishel. Nem egy nagy szám de meg lehet hallgatni,viszont a két régebbi albumot ki ne hagyjátok!!!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turoscitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr53139060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Disfear néni 2007.09.09. 14:02:51

nem írsz rosszakat, bár én hiányoltam innét egy két dolgot....így tovább!!!

Goff97 · http://ndmusic.blog.hu 2008.05.23. 19:43:52

jókat irkálsz, tetszenek a dumáid de nem tudom hogy tudtad-e de a cv feloszlása után nem csak a lc jött létre, hanem Ezra (aki mindkét együttesben gitáros-vokalista szerepet kapott/kap) csinált egy INDK (In Decay) nevű nem túl sokáig tartó együttest majd az is kétfelé vált: a nagy része megalkotta az American Distress-t, a maradék két tag pedig összeszedett pár tagot és így lett a Morning Glory (a kedvencem ebből a "sorozatból") amiben Ezra letette a gitárt de vokalistából énekes szintre lépett elő. Valamint néha összeállnak a főbb tagok ebből a négy együttesből és ők alkotják a Crack Rocksteady 7-t. Ha ezt tudod akkor odaírhattad volna.
süti beállítások módosítása